مرور برخی تجارب ایران و جهان در حوزه سلامت

در این مطلب، برخی تجارب ایران و جهان در حوزه سلامت به صورت مختصر و اجمالی بررسی شده است.

تجارب ایران و جهان در حوزه سلامت

فرهنگ و سلامت عموما ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و سلامت، از سبک زندگی و الگوهای پایه‌­ای فرهنگ تبعیت می کند. یکی از راه‌­های کاربردی جهت استفاده کردن از تجربیات مفید در حوزه سلامت، مراجعه به الگوهای سالم در فرهنگ بومی خود و یا دیگر ملل است.

برای نمونه به تعدادی از این موارد اشاره می شود:

تغذیه­‌ی سالم از محصولات طبیعی و بومی

یکی از گسترده ترین رویکردهایی که انواع آن در جای جای کشور خودمان و دیگر ملل دیده می شود، تهیه‌­ی خوراک سالم از محصولات طبیعی‌­ای است که عموما در همان منطقه نیز به سهولت قابل کشت هستند. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که وقتی محصولی به راحتی در یک منطقه قابل کشت و برداشت است، معمولا در دسترس‌­تر، تازه‌­تر، کم هزینه‌­تر و دارای هماهنگی بیشتری با طبع و سلیقه مردمان آن دیار نیز هست.

تحرک طبیعی و هدفمند

از جمله رویکردهایی که بخصوص در گذشته در مردمان ایران، هند، آفریقا و آمریکا معمول بوده، تحرک و جنب و جوش طبیعی به سبب انجام کارهای کشاورزی، آماده‌­سازی هیزم فصلی، دامداری و تجارت و … بوده است. یعنی به جای آنکه عادت به یکجا نشینی و مشاغل ثابت داشته و اگر وقت و تمایل داشته باشند، با ورزش روی تردمیل و در باشگاه ها کمی تحرک خود را به حد کافی بالا ببرند؛ در همان امور روزمره و با انجام فعالیت های مرتبط با کار و زندگی خود، تحرک کافی را بصورت طبیعی حفظ می کردند.

آرامش روستاییان

از جمله ویژگی های زندگی در روستاها و شهرهای کوچک، جریان داشتن نوعی زندگی آرام تر و کم تنش تر است. از گذشته تا کنون وقتی که شهرنشینان یا پادشاهان و درباریان می خواستند اندکی از هیاهو و فشارهای روانی زندگی شهری و یا پرمشغله دور بشوند، به روستاها و محل های دارای طبیعت بکر و آسمان صاف و پرستاره پناه می بردند.

سلامت خانواده

محوریت سلامت خانواده جزو آداب اصیل و ریشه ای در ایران است. حتی در دوره­ی کنونی وقتی که یکی از اعضاء خانواده دچار نوعی بیماری جدی میشود معمولا تمام اعضاء خانواده به شدت متاثر شده و هر کاری که از دستشان بربیاید برای بیمارشان انجام می دهند. آگاهی خانواده از تاثیر عملکرد آنها بر سلامت یا بیمار شدن جسمی و روحی یکدیگر، می تواند به سلامت خانواده و به طبع آن به سلامت جامعه کمک کند.

شهر ما خانه­‌ی ما

شعار زیبایی که اگر واقعا به آن جامه­ی عمل پوشیده شود، مردم شهر خواهند دانست که شهرشان به مانند جایی مشاع و مشترک است که آبادی اش به دست و همت همه آنان محقق می شود.

 

 

 

 

کانال زیست شهر در ایتا

موسی شیرالیمشاهده نوشته ها

موسی شیرالی، اهل خوزستان و دارای تحصیلات دانشگاهی در شاخه فیزیوتراپی؛ بیش از ۲۰ سال تجربه‌ی فعالیت در بخش‌های مختلف حوزه سلامت را داراست و نزدیک به ده سال است که فعالانه برای اصلاح و تغییر در حوزه سلامت تلاش می کند. در حال حاضر ساکن تهران بوده و به عنوان مدیر و پژوهشگر در اندیشکده‌ سلامت انسان‌ها و ارتقاء سیستم‌های سلامت(اساس) فعالیت می کند.

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *